Manipuleren [Mixen]

Editen

Tegenwoordig kan je bijna alles doen met geluid maar dat kost tijd. Door in het opname proces de juiste keuzes te maken zal er sneller resultaat te horen zijn. Dat neemt niet weg dat in de meeste hedendaagse producties vragen om ultieme bewerking (editing) van de ingespeelde partijen. Deze nummers zijn dusdanig strak qua timing en tuning dat ze lekker klinken, maar fysiek of live bijna onmogelijk zijn.

Mixen

De mixdown kan zowel analoog als digitaal en automatie wordt waar nodig toegepast. We mixen uiteraard opnames die in Mainstream Studio’s gemaakt zijn en wij kunnen ook opnames mixen die thuis, op locatie of in een andere studio zijn gemaakt. Dit kan via de online service of attended in de studio.

Restaureren

Hoor je op je geluidsopname onbedoelde bijgeluiden als: Ruis, drop-outs, clicks, tikken, fluittonen, 50 Hz brom, audio-oversturing, te zachte passages en dan weer veel te hard, dichtslaande deuren, noem alle vervelende bijgeluiden maar op, wij helpen je graag om waar mogelijk de geluidsopname te restaureren.

Converteren

Breng historisch audiomateriaal en mooie herinneringen weer tot leven en laat het door ons digitaliseren. Wij zetten je oude LP’s, single’s, cassettetapes MD’s en DAT tapes om naar elk gewenst formaat zodat je weer opnieuw kan luisteren. Wij maken voor jou van elk liedje of geluidsopname een MP3 of WAV file.

En als extra service kunnen we de meeste ruis, rumble, clicks en irritante bijgeluiden voor je wegfilteren. Luister naar je oude opnames voortaan in digitaal remastered formaat en geniet weer net als vroeger.