Vastleggen [Opnemen]

Muziek opnames

Alles draait om die perfecte opname en wij zorgen voor de meest optimale omstandigheden en de juiste apparatuur. Een grote variatie aan microfoons en pre-amps staan klaar en er kunnen 32 kanalen simultaan worden opgenomen en er kunnen 6 verschillende monitor mixen worden aangeboden. Door een creatieve inspirerende sfeer proberen wij het beste in de artiest naar boven te halen.

Elke artiest, muzikant, band of genre is uniek en zo wordt deze ook benaderd. Op deze manier kan het meest optimale resultaat behaald worden. Er is een complete professionele backline aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden.

Opnameruimtes

Op de begane grond bevinden zich de opnameruimtes. Een grote ruimte voor een band of koor en twee royale vocalbooths waarin zang, gitaar of percussie wordt opgenomen. De hoeveelheid galm kan worden gecontroleerd door panelen aan het plafond. De ruimte is voorzien van airconditioning en heeft een eigen afluistering. 

Opnames op locatie

Mainstream Studio’s is gespecialiseerd in het maken van opnames op locatie. Wij verzorgen zowel concertregistraties als opnamesessies op locatie van bands, orkesten, koren of theater voorstellingen. Elke locatie heeft een eigen akoestisch karakter die invloed heeft op de totale klank, door middel van de juiste microfoons en plaatsing zetten wij de beleving in de zaal om naar een perfecte geluidsopname. Wij kijken graag van te voren op de locatie indien deze nog niet bij ons bekend is.

Voice-over, nasynchronisatie & ADR 

Een prettig stemgeluid om naar te luisteren, timing en lipsync dat is waar het om gaat. Of het nu om een documantaire of nasynchronisatie gaat, wij beschikken over een groot netwerk stemacteurs. Voor ADR hebben wij 3 verschillende ruimtes beschikbaar met uitstekend zicht op elkaar. In de control room is er een aparte werkplek voor de regisseur.

Luisterboeken

Het mooiste boek verteld door een aandachtige stem. Een verhaal heeft net als muziek een opbouw, ritme en structuur maar bovenal spreekt de emotie en verbeelding de boventoon en juist dat leggen wij vast. De engineer luistert aandachtig mee en maakt alle nodige edits instant zodat de na-bewerking minder tijd kost.

Met goed geluid op de hoofdtelefoon en met de juiste verlichting zorgen wij voor de optimale omstandigheden. Al zittend in een stoel of staand achter de microfoon kan de stemacteur zich 100% geven om de tekst op de juiste manier voor te dragen.